Moestuin
pijl Terug naar recepten

Turkse ovenschotel

Overheerlijke ovenschotel met aubergines, courgettes en tomaat!
Bereidingstijd:
klok 70 min.
Dit recept bevat:

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 grote vleestomaten
  • 2 aubergines
  • 2 courgettes
  • 500 gr rundergehakt
  • 1 kleine ui
  • handje platte peterselie
  • 1 rode peper
  • 4 tot 5 muntblaadjes
  • - peper en zout
  • kopje broodkruim
  • 1 ei
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie

Bereiding

  • 1

    Zet de oven op 200 graden; vet de ovenschaal in.

  • 2

    Snijd vijf van de tomaten in stukjes; verwijder de pitjes uit de peper en snipper die. Snipper 2 teentjes knoflook.

  • 3

    Fruit de knoflook met de peper, voeg de tomaatblokjes toe met de munt en laat even pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

  • 4

    Snijd de aubergine en courgette in plakken van eenhalve centimeter; meng deze in een kom met olijfolie, peper en zout. Snijd ook de overgebleven tomaten in plakken.

  • 5

    Snipper de ui, knoflook en peterselie en meng deze met de broodkruim, het ei, peper en zout naar smaak door elkaar. Maak kleine gehaktballen van het gehakt (ongeveer 4 cm doorsnee) en druk ze wat plat.

  • 6

    Spreid wat van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Plaats alle plakken groenten en het gehakt om en om in een ringvorm in de schaal. Dek af met de tomatensaus en zet het geheel zo'n 45 minuten in de oven. Het gehakt moet gaar zijn.

  • 7

    Lekker met Turks brood en Turkse Yoghurt met wat munt erdoor!